BVB a inchis pe un rulaj scazut, asigurat de tranzactii cu actiuni FP si SIF3

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 17:24
1201 citiri
BVB a inchis pe un rulaj scazut, asigurat de tranzactii cu actiuni FP si SIF3

Bursa de la Bucuresti a stagnat luni, intr-o piata apatica in care tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) si SIF Transilvania (SIF3) au asigurat peste doua treimi din lichiditatea de doar 6,7 milioane lei.

Rulajul de luni a fost cu 36% mai mic fata de valoarea cumulata a transferurilor de vineri, care s-a situat la 10,4 milioane lei (2,3 milioane euro).

Piata a debutat in stagnare, iar dupa prima jumatate de ora a trecut pe crestere usoara, odata cu intrarea burselor mature pe verde.

Bursa deschide in usoara crestere, salvata de actiunile Fondului Proprietatea

Punctul maxim al indicelui general BET-C a fost atins in jurul orei 12, cand piata era cu aproape 0,4% peste nivelul de vineri. Cu putin inainte de ora 14.00, piata a revenit la nivelul de vineri si apoi a fluctuat usor pana la inchidere.

La inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu doar 0,12%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, avansa cu 0,18%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a incheiat ziua in stagnare.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a avansat cu 0,56%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, a stationat la nivelul de vineri.

Actiunile Fondului Proprietatea si SIF Transilvania, cele mai lichide din piata

Actiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 3,6 milioane lei. Pretul acestor actiuni a crescut cu 0,66%, la 0,5305 lei.

Titlurile SIF Transilvania au urmat in topul lichiditatii, cu operatiuni de 975.000 de lei. Cea mai recenta tranzactie cu aceste actiuni a fost realizata la 0,542 lei, pret cu 0,93% peste ultima cotatie de vineri.

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat titluri de aproape 94.000 de lei, valoare cu mult sub rulajul de vineri, de 3,1 milioane lei.

Actiunile URB Rulmenti Suceava (URUL) au consemnat primul rulaj din piata, de doar 21.000 de lei, iar pretul a uract cu 10%, la 0,33 lei.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 0,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB sedinta luni, #indici BVB luni, #inchidere sedinta BVB luni, #actiuni BVB luni , #Tranzactii bursiere