Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis sedinta de vineri in scadere usoara

BVB a deschis sedinta de vineri in scadere usoara


Bursa de la Bucuresti a scazut usor, cu 0,34%, deschiderea sedintei de vineri, intr-o piata in care cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea a ajuns la numai 256.000 de lei (57.000 de euro).

In primele minute ale sedintei au fost realizate tranzactii cu actiuni emise de 24 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea titlurilor internationale.

Lichiditatea pietei a fost de aproape patru ori sub rulajul din aceeasi perioada a sedintei precedente, de 990.000 lei (221.000 euro).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a deschis in scadere cu 0,27%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborat cu 0,34%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

La ora 10.25, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in scadere cu 0,57%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,36% sub nivelul de joi, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, cobora cu 0,33%.

Actiunile Erste au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 81.000 de lei, iar pretul a scazut cu 0,71%, la 69,6 lei (15,6 euro), urmand evolutia de pe piata de la Viena, unde cotatia a scazut cu 0,49%, la 15,37 euro.

Bursele europene au deschis vineri in scadere usoara si sunt pe cale sa incheie cea de-a doua saptamana consecutiva de declin, investitorii asteptand discursul presedintelui Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, la conferinta de la Jackson Hole.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 973 ori