Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis sedinta de luni in crestere

BVB a deschis sedinta de luni in crestere


Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta in crestere cu 0,24%, intr-o piata in care putinii investitori prezenti la tranzactionare au realizat transferuri cu actiuni emise doar de 19 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

In primele 15 minute ale sedintei, investitorii de la BVB au realizat transferuri de 292.000 de lei (63.000 de euro), valoare de trei ori sub rulajul de la debutul sedintei precedente, de 961.000 lei (208.000 de euro).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a debutat in crestere cu 0,36%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a avansat cu 0,43%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a deschis sedinta intr-o crestere usoara, de 0,6%

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,75%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu numai 0,1% peste inchiderea de vineri.

Actiunile Erste au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 90.000 de lei. Market makerii de la BVB au ridicat pretul cu 1,95%, la 67,8 lei, pentru a-l aduce la un nivel apropiat de cel de la bursa din Viena, care este piata principala a acestor titluri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 859 ori