BVB a deschis in stagnare sedinta de luni

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 10:48
1093 citiri
BVB a deschis in stagnare sedinta de luni

Bursa de la Bucuresti a stagnat la deschdierea sedintei de luni, fiind realizate tranzactii cu titlurile emise de doar 20 din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Majoritatea indicilor au inregistrat variatii nesemnificative. Dupa primele 20 de minute indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, consemna o variatie mai vizibila, fiind in scadere cu numai 0,17%.

In primele minute, putinii investitori prezenti la tranzactionare au realizat operatiuni de 322.000 de lei (71.000 de euro), valoare cu 12% peste rulajul de la debutul sesiunii de vineri, de 288.000 lei (64.000 de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au continuat sa fie cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 92.000 de lei, iar pretul a stagnat la 0,54 lei.

Bursele vest-europene au deschis in scadere cu pana la 0,7%, pe fondul reaparitiei temerilor investitorilor privind situatia Greciei.

Der Spiegel a scris ca Grecia trebuie sa taie din cheltuieli si sa creasca veniturile pentru a acoperi o gaura in buget de 20 miliarde euro, actiuni esentiale pentru respectarea angajamentelor fata de creditorii externi, suma fiind aproape dubla fata de estimarea initiala, de 11,5 miliarde euro.

Grecia are deficit de 20 miliarde de euro, dublu fata de estimari

Totodata, o intrevedere din acest week-end dintre cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande a readus in prim plan neintelegerile dintre Germania si Franta, cei doi lideri exprimand puncte de vedere contradictorii privind termenele din planul de introducere a supraveghetorului bancar unic la nivelul zonei euro.

Supervizarea bancara in UE: Franta o cere rapid, Germania, "de calitate"

#BVB deschidere luni, #BVB tranzactii bursiere, #indici BVB luni, #evolutie BVB luni , #Tranzactii bursiere