Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis in stagnare sedinta de joi

BVB a deschis in stagnare sedinta de joi


Bursa de la Bucuresti a deschis sesiunea in stagnare, pe o lichiditate in usoara in crestere fata de rulajele de la inceputul zilelor anterioare, de circa un milion de lei.

La ora 10.30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,13%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, si cel care analizeaza sectorul energetic, BET-NG, avansau cu 0,17%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), se plasa aproape de nivelul de marti.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat tot cu 0,17%.

Cele mai tranzactionate erau actiunile SIF Transilvania (SIF3), cu operatiuni de 892.000 lei. Cel mai recent transfer s-a operat la 0,5095 lei, in crestere cu 0,89%.

Actiunile Oltchim (OLT) si-au temperat scaderea, afisand o scadere de doar 2,02%, dupa ce in ultimele trei sedinte titlurile combinatului chimic au cazut cumulat cu 38,5%, coborand in fiecare sesiune cu maximul admis intr-o sedinta pentru majoritatea actiunilor de la BVB, respectiv 15%.

Volumele de actiuni Oltchim transferate si pretul au scazut vizibil intrucat foarte putini investitori mai pun ordine de cumparare, dupa anuntul privind privatizarea combinatului. Operatiunea implica intr-o prima etapa majorarea capitalului social de peste 60 de ori, de la 34,3 milioane lei la 2,093 miliarde lei. In cadrul acestei majorari va fi convertita in actiuni o creanta AVAS, in valoare de 1,12 miliarde lei, si prin emiterea de actiuni noi, in valoare de 930,7 milioane lei, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor minoritari.

Privatizarea Oltchim, programata in septembrie. Metoda de licitare s-a schimbat

Miercuri, tranzactiile de la BVB au fost oprite, fiind sarbatoare legala.

Bursele europene au deschis joi cu variatii nesemnificative, in asteptarea rapoartelor economice din SUA privind constructiile de locuinte si industria manufacturiera.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 827 ori