BVB a deschis in crestere sedinta de miercuri

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 11:07
920 citiri
BVB a deschis in crestere sedinta de miercuri

Bursa de la Bucuresti era in crestere cu 0,51% dupa primele transferuri de miercuri, pe o lichiditate redusa, in linie cu miscarea inregistrata de bursele europene, care au deschis in urcare, in asteptarea sedintei de politica monetara a Bancii Centrale Europene (BCE).

In jurul orei 10:20, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni era in urcare cu 0,6%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,29% peste inchiderea sedintei precedente.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, se situa cu 0,46% mai sus fata de nivelul de referinta.

In acelasi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,61%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Jucatorii au tranzactionat in total titluri de 1,3 milioane lei (300.000 euro), rulaj similar cu cel de la incheputul sesiunii bursiere de marti. Actiunile Erste Bank (EBS) erau si miercuri dimineata cele mai tranzactionate, cu o lichiditate de 790.000 lei, ultimul transfer fiind perfectat la 63,6 lei, in crestere cu 0,95%.

Bursele europene au deschis miercuri in urcare, in asteptarea sedintei de politica monetara a BCE, actiunile bancare si din sectorul minier inregistrand cele mai importante cresteri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bvb deschidere miercuri, #indici BVB miercuri, #BVB evolutie miercuri , #Tranzactii bursiere