BVB a crescut cu 0,36% in prima parte a sedintei de miercuri

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 14:14
906 citiri
BVB a crescut cu 0,36% in prima parte a sedintei de miercuri

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,36% in prima parte a sedintei, pe un rulaj dublu si asigurat in proportie de 92% de tranzactiile cu actiunile SIF-urilor, ale Fondului Proprietatea (FP) si pe titlurile Bancii Transilvania (TLV).

Piata a fost inchisa marti, de 1 mai, iar miercuri, la reluarea tranzactiilor, a continuat sa urmeze linia ascendenta a burselor externe, fara a fi influentata de anuntarea ministrilor desemnati in Guvernul Ponta.

Volumele de tranzactionare au crescut fata de rulajele din precedentele doua sedinte, cand majoritatea investitorilor au fost plecati in scurta vacanta de 1 mai.

La ora 13:06, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,78%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,29% peste inchiderea de luni.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, avansa cu 0,53%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,69%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 14,7 milioane lei (3,3 milioane euro), valoare de peste doua ori mai mare decat rulajul din prima parte a sedintei de luni, de 7 milioane lei (1,6 milioane euro). Transferurile cu titlurile Fondului Proprietatea, ale SIF-urilor si titlurile Bancii Transilvania au insumat 13,5 milioane lei (3 milioane euro) si au acoperit 92% din lichiditatea pietei.

Actiunile FP s-au clasat pe prima pozitie in topul rulajelor, cu operatiuni de aproape 5 milioane lei, iar pretul a avansat cu 0,27%, la 0,56 lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele de la Frankfurt si Paris avansau cu 0,4% si, respectiv, 0,9%, iar piata de la Londra era in scadere cu 0,4%. Piata de la Londra a fost deschisa marti, in timp ce bursele de la Paris si Frankfurt au fost oprite, de 1 mai.

#evolutie bvb, #tranzactii BVB miercuri , #Tranzactii bursiere