Bursele europene au deschis luni in scadere usoara

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 11:08
1085 citiri
Bursele europene au deschis luni in scadere usoara

Bursele europene au deschis luni in scadere usoara, dupa aparitia datelor economice care au indicat scaderea importurilor Chinei in luna august.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 0,1% in debutul sedintei de tranzactionare.

Pietele de pe continent au crescut puternic saptamana trecuta, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a anuntat ca institutia a adoptat un plan de reducere a costurilor de finantare ale statelor aflate in dificultate prin achizitii nelimitate de obligatiuni guvernamentale cu maturitati de pana la trei ani, de pe piata secundara.

Bursele asiatice au avansat luni cu 0,1%, iar tranzactiile futures cu actiuni listate la New York indica scaderi de 0,3%.

Importurile Chinei au scazut in august cu 2,6% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor prezentate luni la Beijing, in timp ce media estimarilor analistilor indica o crestere de 3,5%. In iulie, importurile au urcat cu 4,7%.

Productia industriala a celei de-a doua mari economii a lumii a inregistrat in august cea mai slaba crestere din ultimii trei ani, de 8,9%, de la 9,2% in iulie.

Guvernatorii marilor banci centrale ale lumii participa la o serie de intalniri la Basel, Elvetia, discutiile de duminica fiind prezidate de guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, care a vorbit despre indicele de dobanda LIBOR (London Internank Offered Rate). Sesiunile de discutii au loc odata la doua luni, sub auspiciile Bancii Reglementelor Internationale.

Curtea Constitutionala Federala a Germaniei decide miercuri daca Mecanismul European de Stabilitate (MES) si pactul fiscal al UE sunt compatibile cu constitutia germana.

Actiunile Xstrata au crescut cu 2,8% la Londra, dupa ce gigantul elvetian Glencore International a majorat oferta de preluare a grupului minier la 36 miliarde de dolari.

Titlurile Lufthansa au deschis in urcare cu 0,5%, dupa ce unul dintre principalele sindicate ale angajatilor a convenit sa suspende grevele si sa incerce din nou sa negocieze cu reprezentantii companiei.

Lufthansa spera sa reintre in normal, dupa cea mai mare greva din istoria companiei

#deschidere burse europene luni, #evolutie burse europene luni, #masuri BCE evolutie burse , #Tranzactii bursiere