Bursele europene au deschis luni in scadere, pe fondul incetinirii cresterii economice a Chinei

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 10:20
1052 citiri
Bursele europene au deschis luni in scadere, pe fondul incetinirii cresterii economice a Chinei

Bursele europene au deschis luni in scadere, din cauza temerilor legate de incetinirea cresterii economice a Chinei, care au eclipsat optimismul generat de masurile anuntate joi de catre Rezerva Federala a Statelor Unite.

Fed a anuntat un program agresiv de stimulare a economiei SUA - vezi deciziile luate

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 0,4% in debutul sedintei de tranzactionare, dupa ce a inchis vineri la maximul ultimelor 15 luni. Indicatorul de referinta al pietelor europene a urcat cu 13% in acest an.

Indicele MSCI Asia Pacific al pietelor asiatice a evoluat luni indecis, in timp ce tranzactiile futures pe bursa de la New York indica preturi in scadere cu 0,3%, transmite Bloomberg.

Presedintele bancii centrale a SUA, Ben Bernanke, a anuntat saptamana trecuta o noua runda de relaxare cantitativa, Fed urmand sa absoarba din piata credite ipotecare de 40 miliarde de dolari in fiecare luna, programul fiind nelimitat ca durata, pentru a stimula economia si a reduce somajul.

Analistii Citigroup au redus prognoza de crestere economica a Chinei la 7,6% din PIB pentru acest an, de la 8%, din cauza cererii mai slabe la export.

Administratia din Hong Kong a impus o limita de 30 de ani pe durata creditelor ipotecare, in incercarea de a evita supraincalzirea pietei imobiliare. Totodata, rata la creditele ipotecare nu poate depasi 40% din venitul lunar al clientului, fata de 50% anterior.

#burse europene luni, #evolutie burse europene, #indici burse europene, #China crestere economica , #Tranzactii bursiere