Bursele europene au deschis in urcare, in asteptarea sedintei BCE

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 10:46
1154 citiri
Bursele europene au deschis in urcare, in asteptarea sedintei BCE

Bursele europene au deschis joi in urcare, investitorii asteptand de la presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, detalii privind planul de rezolvare a crizei datoriilor de stat si salvare a monedei euro.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare si este in crestere cu 14% de la minimul acestui an, atins pe 4 iunie, datorita promisiunilor lui Draghi de a face "tot ceea ce este necesar" pentru a asigura supravietuirea monedei euro, transmite Bloomberg.

Pietele asiatice, masurate prin indicele MSCI Asia Pacific, au urcat joi cu 0,3%, un avans similar fiind inregistrat de indicii futures ai bursei de la New York.

Dintre cele mai lichide actiuni, Nokia a debutat in scadere cu 3,4%, la 1,92 euro pe unitate, dupa ce analistii Deutsche Bank au coborat recomandarea pentru companie la "vinde", de la "pastreaza".

Nokia a pierdut miercuri pe bursa 13% din valoare, dupa prezentarea noii generatii de smartphone-uri Lumia cu sistem de operare Windows Phone 8, dezvoltat de Microsoft.

Nokia a lansat noul Lumia 920

Gigantul minier Lonmin, care se confrunta de aproape o luna cu o greva violenta in Africa, a deschis joi in urcare cu 5,7% dupa semnarea unui acord cu trei sindicate pentru redeschiderea negocierilor privind salariile.

Draghi va prezenta joi, dupa finalul sedintei de politica monetara a Consiliului Guvernatorilor BCE, planul de rezolvare a crizei.

Proiectul sefului BCE propune achizitii nelimitate de obligatiuni guvernamentale, cu maturitatea de pana la trei ani, ale statelor aflate in dificultate, pentru a reduce costurile de finantare din zona euro, au declarat miercuri pentru Bloomberg surse bancare. Bundesbank, banca centrala a Germaniei, se opune planului.

Bundesbank critica planul BCE de cumparare nelimitata a obligatiunilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deschidere burse europene joi, #burse europene joi, #evolutie burse europene joi, #burse europene Mario Draghi, #indici burse europene , #Tranzactii bursiere