Bursele europene au deschis in scadere, in asteptarea masurilor Fed

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 11:01
1199 citiri
Bursele europene au deschis in scadere, in asteptarea masurilor Fed

Bursele europene au deschis joi in scadere usoara, dupa ce au atins miercuri maximul ultimelor 14 luni, investitorii asteptand sedinta de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite, care ar putea anunta noi masuri de stimulare a economiei.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a scazut cu 0,2% in debutul sedintei de tranzactionare, dupa ce a atins miercuri cel mai ridicat nivel din iulie 2011 datorita deciziei Curtii Constitutionale a Germaniei de a aviza participarea guvernului german la Mecanismul European de Stabilitate si pactul fiscal al UE.

MES a primit unda verde. Contributia Germaniei, limitata la 190 de miliarde de euro

Economistii anticipeaza ca Rezerva Federala va anunta joi o noua runda de "relaxare cantitativa", adica reducerea costurilor de credit din economie prin achizitii masive de obligatiuni de pe piata secundara.

Fed a mai derulat doua runde de relaxare cantitativa, prin care a injectat un total de 2.300 miliarde de dolari in piata. Masurile nu au revigorat insa cresterea economica si nu au redus rata somajului, care se mentine peste pragul de 8% de mai mult de trei ani.

Dintre cele mai lichide actiuni din Europa in debutul sedintei de joi, gigantul aeronautic EADS, proprietarul Airbus, a pierdut 12% din valoare dupa ce a anuntat, miercuri, ca a inceput discutiile pentru un parteneriat cu grupul BAE Systems.

Scopul parteneriatului ar fi de a dezvolta o companie similara Boeing, care sa reuseasca un echilibru intre activitatile civile si cele de aparare astfel incat afacerile sa ramana stabile intr-o era marcata de scaderea bugetelor militare ale statelor dezvoltate. Titlurile BAE Systems au deschis in coborare cu aproape 6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deschidere burse europene joi, #evolutie burse europene joi, #indici burse europene , #Tranzactii bursiere