Bursele europene au ajuns luni la minimul ultimelor cinci luni

Luni, 21 Mai 2012, ora 11:16
969 citiri
Bursele europene au ajuns luni la minimul ultimelor cinci luni

Bursele europene au deschis luni in scadere, la minimul ultimelor cinci luni, dupa ce au pierdut saptamana trecuta peste 5% din cauza temerilor privind crizele din Grecia si Spania si situatia din sectorul bancar al zonei euro.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 0,5% in debutul sedintei de tranzactionare si a atins cel mai redus nivel din decembrie 2011.

Saptamana trecuta, indicele pietelor europene a pierdut peste 5% din valoare.

Incertitudinile din piete sunt centrate pe capacitatea Greciei de a ramane in zona euro si pe situatia din sistemul bancar spaniol, care continua sa se lupte cu pierderile masive declansate in 2008 de spargerea balonului speculativ de pe piata imobiliara.

Increderea investitorilor este clatinata si de temerile privind incetinirea cresterii economic a Chinei.

Pietele par sa ignore comunicatul transmis sambata de G8 la incheierea summit-ului de la Camp David. Liderii G8 au aratat ca principala prioritate economica este sustinerea cresterii si crearea de noi locuri de munca. In privinta crizei din zona euro, sefii de stat sau de guvern prezenti la summit-ul G8 au sprijinit verbal mentinerea Greciei in uniunea monetara si au vorbit despre problemele bancilor europene.

Investitorii sunt ingrijorati de o posibila iesire a Greciei din zona euro, cu efecte devastatoare asupra sistemului bancar european si, probabil, asupra economiei globale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene evolutie luni, #scadere burse europene luni , #Tranzactii bursiere