Bursa a crescut cu 1,3%, pe o lichiditate foarte redusa

Marti, 22 Mai 2012, ora 14:51
1011 citiri
Bursa a crescut cu 1,3%, pe o lichiditate foarte redusa

Bursa de la Bucuresti a continuat sa urmeze linia burselor externe si a crescut cu 1,3% in prima parte a zilei, insa absenta celor mai multi investitori de la tranzactionare a limitat lichiditatea la 3,8 milioane lei.

Piata a urcat cu peste 1% inca din primele minute, iar apoi a fluctuat foarte usor in jurul acestui nivel, in cadrul unor transferuri cu volume reduse de actiuni.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 1,41%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,9% peste nivelul de luni.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,02%.

Totodata, indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 1,27%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de doar 3,8 milioane lei (860.000 de euro), valoare de aproape trei ori sub rulajul din prima parte a sedintei precedente, de 11 milioane lei (2,4 milioane euro).

Titlurile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 1,7 milioane lei, si au asigurat 47% din rulajul bursei. Pretul acestor actiuni a crescut cu 1,22%, la 0,496lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene avansau cu pana la 0,8%, datorita sperantelor investitorilor ca liderii UE ar putea lua noi masuri de combatere a crizei datoriilor de stat, la summit-ul de miercuri, precum si datorita optimismului generat de informatii privind cresterea investitiilor Chinei in infrastructura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB evolutie marti, #evolutie bursa Bucuresti, #indici Bursa Bucurestu , #Tranzactii bursiere