BNR: Listarea companiilor de stat, un mare pas inainte

Joi, 23 Februarie 2012, ora 12:52
1373 citiri
BNR: Listarea companiilor de stat, un mare pas inainte

Listarea companiilor romanesti de stat reprezinta un mare pas inainte in ceea ce priveste maniera in care vor functiona, pentru ca vor trebui sa dea socoteala, a afirmat, joi, intr-o conferinta pe teme economice, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Cine sunt aceste companii (de stat, n.r.), ce potential de profit au, cine asigura managementul acestora? Toate acestea vor acoperi nu numai nevoia de curiozitate, ci vor avea un rol extrem de important in dezvoltarea economiei romanesti pe principii sanatoase. Aceste companii vor trebui sa dea seama. Este un mare pas inainte in maniera in care vor functiona intreprinderile de stat. Problema este ca ele sa aiba si responsabilitate publica, asa cum unele au deja', a mentionat Isarescu.

Potrivit guvernatorului BNR, Romania s-a obisnuit cu o inundatie de bani si e greu sa fii obisnuit asa, in timp ce, la ora actuala, alternativa pentru o dezvoltare la nivel macroeconomic a tarii o reprezinta piata de capital, fara sa fie neglijata absorbtia de fonduri europene.

In 2012 vor fi listate pachete de 15% prin oferta publica secundara pentru companiile Transelectrica, Transgaz, Romgaz, un pachet de 9,84% din actiunile Petrom, precum si pachete de 10% din actiuni ale companiilor Hidroelectrica si Nuclearelectrica, prin oferta publica initiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mugur Isarescu listare companii stat, #listare companii stat BVB, #piata capital Romania, #declaratii Mugur Isarescu , #Tranzactii bursiere