Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 16% din actiunile Albalact, vandute pe bursa

Aproape 16% din actiunile Albalact, vandute pe bursa


Circa 16 la suta din titlurile companiei de lactate Albalact (ALBZ) au fost transferate la bursa, printr-un deal in valoare de 10,3 milioane de lei (2,3 milioane de euro), la o zi dupa ce Raul Ciurtin, presedintele CA si directorul general al companiei, a transferat intregul pachet detinut, de 11% din capital, catre o firma inregistrata in Cipru.

Tranzactia a fost realizata la ora 14.07, la pretul de 0,1 lei/actiune, cu 17,22% sub cotatia de luni si, totodata, egal cu cel la care seful companiei a transferat luni pachetul de 11% din actiuni.

"Este vorba de o reasezare de pozitii. Actiunile mele si doar o parte din actiunile tatalui meu (Petru Ciurtin, tatal lui Raul Ciurtin, are 31,74% din titluri) au fost transferate pe o firma pe care o detin eu, firma de pe care voi face investitii ulterioare", a declarat Raul Ciurtin.

In sedinta de luni, Raul Ciurtin a transferat pachetul de 11% din actiuni pe care-l detinea in companie catre firma Crisware Holdings Limited, inregistrata in Cipru. Tranzactia a fost realizata in schimbul sumei de 7,1 milioane lei (1,5 milioane euro).

Lorena Beatrice Ciurtin, sotia lui Raul Ciurtin, a vandut, saptamana trecuta, un pachet reprezentand 1,5% din actiunile producatorului de lactate. Ea a incasat, atunci, 1,2 milioane lei pentru actiunile respective.

Inaintea tranzactiei de marti, actiunile Albalact avansau cu 3,31%, iar apoi cresterea a accelerat la 5,37% si pretul a ajuns la 0,1275 lei. Operatiunile de pe piata principala au cumulat doar 70.000 de lei.

Compania a inregistrat in primul trimestru vanzari in crestere usoara cu 1%, de la 85,2 milioane lei la 86,3 milioane lei. Totodata, profitul net a avansat la 2,7 milioane lei, de la 2,6 milioane lei in primele trei luni din 2010.

In actionariatul Albalact se mai regasesc Petru Ciurtin, tatal lui Raul Ciurtin, (31,74% din titluri) si fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru, (25,45%).

Raporat la pretul la care a fost realizat deal-ul, capitalizarea Albalact este de 65,2 milioane lei (14,3 milioane euro), iar in functie de cel mai recent pret din piata principala este de 83,2 milioane lei (18,3 milioane euro).

CEO Albalact, despre management reusit si vacante in Europa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1284 ori