Apple debuteaza la BVB: Momentul e propice, spun specialistii

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:09
1670 citiri
Apple debuteaza la BVB: Momentul e propice, spun specialistii

Actiunile Apple, cea mai mare companie din lume, vor fi tranzactionate incepand din data de 18 aprilie si la Bursa de Valori Bucuresti. Compania merita atentia investitorilor, spun specialistii.

Actiunile Apple debuteaza la bursa de la Bucuresti in contextul in care au scazut, cinci zile consecutiv, de la un maxim istoric de 643 de dolari, pana la 580 de dolari.

Dar specialistii Tradeville, firma de brokeraj care va tranzactiona actiunile Apple in Romania, spun ca este un moment bun pentru a investi in actiunile companiei americane, care este mult peste competitorii sai.

"Prin prisma lichiditatii, a gradului de indatorare, a dinamicii afacerii si a ratelor de rentabilitate, AAPL este superioara competitorilor sai-Hewlett-Packard Co., EMC Corp. si Dell Inc", spun oficialii Tradeville intr-un raport.

"In opinia noastra, investitia in AAPL se rezuma la increderea in capacitatea Apple de a-si creste, in continuare, vanzarile", spun acestia.

Actiunile Apple vor fi tranzactionate pe sistemkul alternativ (ATS) al bursei la categoria internationala, unde mai sunt tranzactionate actiuni ale unor companii cunoscute, precum Daimler, Heineken, Bayer, E.On sau Danone.

Specialistii Tradeville spun ca rezultatele financiare ale Apple in primul trimestru fiscal din 2012 (trimestrul patru calendaristic din 2011) a depasit cu mult nivelul pietei.

Cresterea de 73% a vanzarilor si de peste 100% a profiturilor (vs. T4/2010) si cele 3 milioane de "iPad3" vandute in primele 3 zile de la lansarea au propulsat Apple in pozitia de cea mai valoroasa companie din lume.

"In contextul dividendului de 2.65 dolari/trimestru anuntat pentru finalul anului, al dinamicii rezultatelor din ultimii ani, al reputatiei privind inovarea si al estimarilor de mai sus (care nu par exagerate, privind din perspectiva istoriei recente), interesul pentru gigantul californian este meritat.", explica Ovidiu Dumitrescu, analist Tradeville.

Pentru T2/12 fiscal analistii citati de Reuters asteapta, in medie, o crestere a vanzarilor de 28.1% si de 39.8% a EPS fata de T2/11 fiscal.

Desi mai temperate, estimarile Apple vorbesc de un avans de 21.5% al cifrei de afaceri si de 30.2% al profitului pe actiune.

"Ramane de vazut daca urmatoarele raportari vor confirma acest nou avant al afacerilor companiei, dar pana atunci este probabil ca zvonurile despre iPhone 5 , televizorul Apple si revolutia manualelor scolare pe care AAPL o incearca vor mentine, cel mai probabil, interesul pietei la cote ridicate", a spus analistul Tradeville.

Tradeville a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, in ultimii zece ani, si-a mentinut pozitia de lider in clasamentul Sibex si locul in top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple listare actiuni, #actiuni Apple BVB, #actiuni Apple Bursa de Valori Bucuresti , #Tranzactii bursiere