Actiunile Facebook au pierdut jumatate din valoare in trei luni

Vineri, 17 August 2012, ora 09:55
1486 citiri
Actiunile Facebook au pierdut jumatate din valoare in trei luni

Actiunile retelei de socializare Facebook au coborat joi la o noua valoare record, sub pragul de 20 de dolari, titlurile Facebook pierzand aproape 50% din valoarea de la listarea publica initiata care a avut loc in luna mai.

Peste 270 milioane actiuni Facebook au devenit disponibile la tranzactionare, joi, ceea ce a adus o scadere de 6,27% a actiunilor retelei de socializare pana la 19,87 dolari per actiune, comparativ cu 38 de dolari per actiune la listarea publica initiala din data de 18 mai, transmite AFP, citata de Agerpres.

In consecinta, capitalizarea bursiera a Facebook a scazut pana la aproximativ 42,5 miliarde de dolari de la o valoare maxima de 104 miliarde de dolari.

Analistii subliniaza ca ceea ce s-a intamplat joi ar putea sa se repete si in luna noiembrie, cand aproximativ 1,2 miliarde actiuni Facebook vor deveni disponibile la tranzactionare. Fondatorul si directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, va putea sa-si vanda si el actiunile incepand din luna noiembrie.

Actiunile Facebook, in picaj: Au atins minimul record de 19,71 dolari pe unitate

#actiuni facebook, #tranzactii actiuni Facebook, #tranzactii bursiere Facebook, #valoare actiuni Facebook , #Tranzactii bursiere