Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Erste si FP, cele mai lichide la BVB in prima parte a sedintei de vineri

Actiunile Erste si FP, cele mai lichide la BVB in prima parte a sedintei de vineri


Bursa de la Bucuresti avansa la jumatatea sedintei cu 0,74%, iar actiunile Erste (EBS) au urcat cu 7,33%, urmand linia puternic ascendenta de pe piata de la Viena.

Lichiditatea BVB era de 31,4 milioane lei (sapte milioane euro), fiind sustinuta in proportie de 50% de transferurile cu titlurile bancii austriece, in valoare de 15,5 milioane lei (3,4 milioane euro).

La jumatatea zilei, pe piata din Austria, pretul actiunilor Erste era de 17,625 euro, astfel ca pretul de la BVB a avansat cu 7,33%, la 78,35 lei ( circa 17,5 euro).

Al doilea rulaj din piata, de 3,33 milioane lei, era consemnat pentru actiunile Fondului Proprietatea. Cel mai recent schimb s-a realizat la un pret de 0,532 lei, in crestere cu 0,47% fata de referinta.

La jumatatea sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni era in urcare cu 1,23%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,9% peste nivelul de joi.

Indicele BET-FI a crescut cu 1,11%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, care sintetizeaza evolutia celor mai lichide 25 de actiuni, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP), avansa cu 1,21%.

La jumatatea sedintei de la Bucuresti, pietele vest-europene avansau cu pana la 1,1%, sustinute de actiunile din sectorul bancar, dupa adoptarea planului anticriza de catre Banca Centrala Europeana (BCE).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1183 ori