Goldman Sachs: Uncia de aur va costa 1.940 dolari in 2012

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 08:05
2903 citiri
Goldman Sachs: Uncia de aur va costa 1.940 dolari in 2012

Goldman Sachs preconizeaza ca aurul va fi favoritul investitorilor, in 2012, iar contractele futures tranzactionate pe piata Comex ar putea urca pana la 1.940 de dolari uncia in 2012, in conditiile in care inflatia si dobanda cheie raman scazute in Statele Unite.

Cererea pentru aur a crescut in 2011, in mare parte datorita crizei datoriilor din Europa si datorita faptului ca Rezerva Federala a promis sa tina rata dobanzii de politica monetara in jurul valorii zero, pana la mijlocul anului 2013, cel putin, scrie Bloomberg.

"Perspectiva noastra asupra pretului aurului este generata de fundamentele adevaratei dobanzi cheie. Scaderea preturilor este catalizatorul cererii", a declarat Jeffrey Currie, reprezentant al Goldman Sachs, in cadrul conferintei de strategie pe 2012, care a avut loc luni, la Londra.

Contractele futures pentru livrarile din luna martie au ramas neschimbate, luni, la valoarea de 1.616,80 de dolari uncia, in tranzactiile de pe bursa din Londra.

Morgan Stanley a prezentat si ea un raport, luni, in care se arata ca pretul aurului ar putea atinge si recordul de 2.200 dolari uncia.

Pretul aurului nu are mari sanse sa depaseasca, totusi, pretul de 1.940 dolari pe uncie, decat daca este un mediu "mai slab pentru rata dobanzii", din cauza inflatiei, lucru care nu este luat in considerare in previziunile Goldman, a mai spus Currie.

Potrivit Bloomberg, achizitiile din partea bancilor centrale vor continua sa sustina aurul, pe masura ce bancile din pietele emergente continua sa isi diversifice rezervele.

Goldman estimeaza o evolutie favorabila si pentru petrol si cupru, in contextul constrangerilor internationale privind rezervele.

#pretul aurului, #Goldman Sachs pret aur, #investitii aur , #Tranzactii aur