XL World isi extinde businessul din Romania

Miercuri, 07 Noiembrie 2007, ora 09:47
1357 citiri
XL World isi extinde businessul din Romania

Compania britanica specializata in servicii de call center si outsourcing non-IT, XL World, mizeaza sa-si extinda afacerile in Romania in 2008, angajand inca 400 de persoane, in conditiile in care cererea de servicii de tip call-center este in plina expansiune pe piata romaneasca.

"Cu toate ca salariile au crescut destul de mult in ultimii ani, piata romaneasca este la fel de interesanta pentru furnizorii de servicii de outsourcing. In nicio alta locatie din lume nu gasesti persoane care sa-ti permita sa dezvolti un call-center multilingual - in Romania, poti gasi si vorbitori de germana, franceza, spaniola, italiana", spune Roberto Montandon, partener si director de dezvoltare al XL World. In prezent, peste 48% dintre serviciile XL World sunt de tip multi-lingvistiv, iar 46% se adreseaza exclusiv clientilor italieni. Firma furnizeaza servicii de call-center pentru 14 limbi diferite, in 40 de tari.

Potrivit lui Montandon, pe masura ce piata locala se maturizeaza, serviciile externalizate devin tot mai complexe, si atunci afacerea este in continuare rentabila. Compania are, in prezent, peste 800 de angajati si a anuntat ca-si va creste echipa pana la 1.000 de persoane in 2007. XL World are, in prezent, in Romania, trei centre de servicii, la Oradea, Iasi si Bacau. De asemenea, firma functioneaza si la Cluj-Napoca, intr-un parteneriat cu o alta companie. Pentru anul viitor, firma intentioneaza sa investeasca cel putin 500.000 de euro in Romania, dar are in vedere un plafon situat la 1,5 milioane de euro.

"Una dintre principalele probleme cu care ne confruntam este recrutarea unor oameni potriviti pentru activitatea dintr-un call-center. Suntem nevoiti sa investim foarte mult in training, pentru a suplini anumite lipsuri. De exemplu, unele persoane sunt instruite intensiv timp de trei luni in limbi straine pe care nu le stapanesc - italiana, franceza sau spaniola", explica Montandon. Reprezentantul companiei de outsourcing spune ca tot mai multe companii din Romania incep sa apeleze la servicii profesioniste de relatii cu publicul prin intermediul telefonului. In prezent, doar 1% dintre clientii XL World sunt din Romania, insa firma se concentreaza prioritar asupra acestui segment.

Continuarea in Standard

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.