Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vinurile moldovenesti vor ''invada'' Romania

Vinurile moldovenesti vor ''invada'' Romania

Romania va deveni in lunile urmatoare o tinta pentru vinurile moldovenesti.Aceasta declaratie a fost facuta de producatorii de vin din Republica Moldova, prezenti la Concursul International de Vinuri, organizat la Bucuresti intre 6 si 9 aprilie.

Piata romaneasca a devenit mai interesanta dupa ce in luna martie Federatia Rusa a oprit importul de vinuri din Republica Moldova si Georgia, motivand ca acestea sunt de o calitate proasta.

Potrivit producatorilor moldoveni, circa 50 - 60 la suta din exporturile de vin ale Moldovei se indreptau spre Rusia. in afara Rusiei, principalele destinatii pentru vinurile din Republica Moldova sunt Germania, Cehia, Polonia, Statele Unite sau Bulgaria.

"Nu cred ca vinurile din Moldova ar putea sa concureze serios vinurile din Romania, deoarece romanii prefera vinurile autohtone sau alte vinuri straine in comparatie cu cele din Moldova. Cred ca acesti producatori sunt preocupati mai mult sa achizitioneze suprafete de vie in Romania si vor putea astfel sa exporte in Uniunea Europeana, decat sa cucereasca piata romaneasca", a spus directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe.

Potrivit analistilor, in cazul in care restrictiile introduse de Rusia vor fi de lunga durata, ele vor avea un efect dramatic asupra economiei Republicii Moldova, care ar putea fi comparabile chiar cu consecintele crizei financiare din 1998.

Rusia ar putea pierde pana la 700 milioane de dolari din cauza sistarii importului de vinuri din Republica Moldova si Georgia, considera experti de pe piata ruseasca de bauturi alcoolice.

Bloombiz.ro

Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1039 ori