Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Victor Cionga este noul sef al BVB

Victor Cionga este noul sef al BVB


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a nuntat joi ca Victor Cionga este noul sef al BVB, in urma aprobarii numirii sale de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Victor Cionga este unul dintre profesionistii pietei de servicii financiare din Romania, cu o experienta solida in investment banking. Cariera sa in domeniu a inceput in 1993, cand a intrat in echipa Capital SA, prima banca de investitii moderna din Romania stabilita dupa 1990, si a continuat in alte entitati, cum ar fi Fondul Romano-American de Investitii.

In perioada 1998-2007, Victor Cionga a ocupat functii de conducere in Raiffeisen Capital and Investment si Raiffeisen Financial Advisors Romania. In 2007, Victor Cionga a fondat AZ Capital Advisors, o firma de consultanta specializata in special pe fuziuni si achizitii (M&A) al carui management l-a asigurat pana in prezent.

"Sansa pe care piata de capital locala ar putea-o avea in actualele conditii de competitie dura la nivel regional este sa treaca printr-un proces de modernizare rapida, cautand sa atraga interesul unor noi emitenti (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori straini si locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor "remote brokers")", a declarat Victor Cionga.

El a spus ca solutiile pot veni in primul rand dinauntrul pietei si numai in urma unei cooperari mai eficiente decat pana acum intre actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenti si actionarii importanti ai acestora, investitori etc)

Noul sef al Bursei de la Bucuresti crede ca bursa locala poate deveni atractiva pentru investitori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori