Tradeville: Facebook se va tranzactiona pe BVB, cat de curand

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 15:51
1535 citiri
Tradeville: Facebook se va tranzactiona pe BVB, cat de curand

Tradeville a anuntat ca procedura de admitere la tranzactionare a actiunilor celei mai mari retele sociale, Facebook, pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, este in curs de finalizare.

Data inceperii tranzactionarii urmeaza a fi stabilita de comun acord cu operatorul de sistem.

Investitorii vor putea tranzactiona actiunile retelei de socializare intr-o formula investitionala simpla cu care acestia sunt deja familiarizati si la costuri reduse.

Actiunile Facebook vor beneficia de serviciul de market maker asigurat de Tradeville, ceea ce pentru investitori inseamna avantajul de a avea permanent lichiditate in conditii de cotatii aliniate la cotatiile internationale. In plus, pentru a tranzactiona astfel de actiuni, un client nu trebuie sa isi mai deschida alt cont, este suficient contul deschis pentru tranzactiile spot la BVB.

Facebook a ajuns la peste un miliard de utilizatori la mijlocul lunii septembrie, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma.

Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa motorul de cautare Google.

Facebook activeaza intr-o piata cu potential ridicat de dezvoltare. Conform datelor publicate de eMarketer, piata de publicitate online prin advertoriale va creste in 2012 cu 21.5% la 14.98 miliarde USD, Facebook crescandu-si cota de piata la 14.4%.

Majoritatea veniturilor companiei provin din publicitate. Firmele care folosesc reteaua isi pot ajusta campaniile publicitare in functie de profilul sociodemografic si preferintele fiecarui utilizator.

Companiile pot plati pentru reclame fie in functie de costul pe afisare, fie de costul pe click. In plus, sistemele de analiza a reclamelor le ofera companiilor informatii detaliate despre anunturile care au fost afisate si accesate, permitandu-le astfel sa-si modifice campaniile.

La sfarsitul trimestrului al treilea din 2012, Facebook a raportat active totale de 16 miliarde de dolari, venituri de 1.26 miliarde de dolari si o pierdere neta de 59 milioane de dolari, in scadere fata de trimestrul precedent. Capitalizarea companiei este de 48.03 miliarde de dolari.

#actiuni Facebook tranzactionare BVB, #actiuni Facebook Bursa Bucuresti, #actiuni Facebook BVB , #Stiri Bursa