Tehnica, inovatie si creativitate la Fiera din Milano

Marti, 28 August 2007, ora 17:56
1366 citiri

Eterna capitala a modei, locul in care se desfasoara cele mai importante evenimente ale industriei de gen din Europa, gazduieste in perioada 11-13 septembrie SAMAB, expozitia internationala de sisteme si tehnologie avansata pentru industria modei de viitor. Expozitia este organizata de compania SENAF si va reuni peste 200 de companii specializate in echipamente pentru industria modei.

SAMAB este o expozitie trianuala care se adreseaza profesionistilor din Italia si din strainatate cu profil superior -la expozitia anterioara 43,8% dintre vizitatori au fost proprietari de companii, 20.8% ingineri-sefi si 13.2% directori de productie.In 2004, 18% din participanti au fost straini, iar dintre acestia majoritatea (12,6%) au fost reprezentanti ai companiilor romanesti din domeniu.

SAMAB se axeaza anul acesta pe inovatia tehnologica necesara obtinerii unei productii de articole textile si vestimentare mai eficiente din punct de vedere al timpului, costurilor si calitatii. Vor fi prezentate solutii pentru croire, cusut, calcat, finisare, utilizarea software-ului (Cad-Cam), gestionarea stocurilor.

"Combinatia a doua lumi aparent diferite, cea a modei cu cea a masinilor si uneltelor din industria manufacturiera si vestimentara, prin sublinierea elementelor comune si puterea data de aceasta combinatie, va fi laitmotivul SAMAB 2007. Companiile care sustin inovatia in sistemul modei vor fi vedetele la SAMAB. Cele mai avansate infrastructuri tehnologice din industria vestimentara si textila care produc obiecte vestimentare de calitate superioara mai rapid si cu costuri reduse vor fi prezentate la aceasta expozitie" au declarat organizatorii, compania SENAF.

La expozitia din acest an Studio Auriga, firma specializata in domeniul programelor de broderie, va prezenta in standul Vestimentatie pentru casa o colectie prototip de tapiterie brodata. Compania va prezenta astfel potentialul broderiei in domeniul designului de mobila prin utilizarea de noi tehnologii.

Studio Auriga, care lucreaza pentru clienti ca Versace, Armani, Prada, Benetton si importa masini industriale de cusut Tajima vine cu idei noi in domeniul modei la mobila. Aceste masini industriale de cusut vor putea personaliza canapelele, scaunele si alte obiecte de mobila prin imprimarea unor imagini.

Bloombiz