Tariceanu:Statul trebuie sa scoata pe Bursa o parte din participatiile companiilor pe care le detine

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 12:23
1014 citiri
Tariceanu:Statul trebuie sa scoata pe Bursa o parte din participatiile companiilor pe care le detine

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat marti, cu ocazia listarii FP, ca statul "trebuie sa gandeasca repede si serios" sa scoata pe bursa o parte din participatiile la companiile pe care le detine, pentru o insanatosire a a modului in care aceste companii sunt gestionate, informeaza NewsIn.

"Cred ca statul, reprezentat de actualul Guvern, va trebui sa gandeasca repede si serios ca o parte din participatiile la companiile care sunt astazi integral de stat sa le scoata pe bursa pentru ca, in acest fel, se va produce o insanatosire a modului in care aceste societati sunt gestionate", a mentionat Tariceanu.

Fostul premier considera ca, printr-o astfel de decizie, vom avea ceea ce se numeste guvernanta corporatista, care presupune alinierea la normele de management.

De asemenea, principalul obiectiv l-ar reprezenta profitul, si nu protectia sociala, si vor fi urmarite relatiile bazate pe cerere si oferta, "si nu ceea vrea clientela politica a partidului aflat la guvernare".

"Prin faptul ca Fondul Proprietatea detine participatii la o serie de intreprinderi de stat, el va fi cel care va forta aceste intreprinderi la un comportament corect, un comportament in linie cu ceea ce inseamna economia de piata, principiile corecte de gestionare, profitul, eficienta, si nu protectia sociala. Protectia sociala o face statul, societatile trebuie sa faca profit", a mai spus Tariceanu.

Acesta a mai precizat ca Fondul Proprietatea nu a fost listat in timpul mandatului sau pentru ca procedurile de constituire, "de punere a lui pe picioare", au durat foarte mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #fp, #listare, #participatii, #stat, #tariceanu , #Stiri Bursa