Statul vrea sa aplice modelul polonez de privatizare prin bursa

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 10:03
1450 citiri
Statul vrea sa aplice modelul polonez de privatizare prin bursa

Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie a inceput o colaborare cu Bursa de Valori Bucuresti pentru aplicarea modelului polonez privind piata de capital atat in activitatea BVB, cat si in privatizarile pe care le va coordona OPSPI.

Seful OPSPI, Gabriel Dumitrascu, a declarat, marti, intr-o dezbatere privind economia romaneasca in contextul european, ca Oficiul si BVB conlucreaza pentru ca introducerea guvernantei corporative in companiile de stat sa fie un proces fluid, care sa conduca la performanta.

"Revenind la programul de privatizare, cred ca este important sa spun ca, cel putin pentru acest an si inceputul anului 2014, am inceput o colaborare cu BVB si incercam sa ne coordonam in ceea ce priveste introducerea experientei pozitive de pe piata poloneza de capital si in activitatea BVB si in privatizarile pe care le vom face, le vom coordona noi. La fel, ne pregatim impreuna cu BVB pentru ca introducerea guvernantei corporative in companiile de stat sa fie un proces fluid si cu efecte rapide in performanta", a spus acesta.

In ceea ce priveste un al treilea palier al colaborarii intre OPSPI si BVB, Dumitrascu a facut referire la gestionarea ratingului de companie, foarte important, in opinia acestuia, in procesul de accesare a unei finantari.

"Un al treilea palier pe care il vom aborda impreuna este gestionarea ratingului de companie pentru ca, va spuneam, sunt listate si vor mai fi listate (la bursa - n.r.) companii importante din portofoliul Ministerului Economiei. Ratingul de companie n-a fost abordat pana acum in aceste entitati.

Stim cat este de important ratingul de companie in accesarea sau neaccesarea in anumite conditii a unei finantari. E un element de noutate, care isi va produce efectul, speram, intr-un termen destul de scurt: 1 sau 2 ani", a adaugat Gabriel Dumitrascu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#privatizari Bursa, #model polonez privatizari, #privatizari bursa Polonia , #Stiri Bursa