Rusia a exportat arme in valoare de 5,5 miliarde dolari

Luni, 26 Noiembrie 2007, ora 10:22
1152 citiri
Rusia a exportat arme in valoare de 5,5 miliarde dolari

Rusia ar putea stabili in 2007 un nou record de vanzari de echipament militar pe plan extern, exporturile fiind estimate la peste 5,5 miliarde dolari, a anuntat luni monopolul rusesc al industriei, Rosoboronexport, citat de RIA Novosti.

"Anul trecut am atins un nivel record de peste 5,3 miliarde dolari. Anul acesta intentionam sa depasim acest record si sa majoram exporturile la peste 5,5 miliarde dolari", a declarat directorul general al Rosoboronexport, Serghei Cemezov, intr-un interviu acordat cotidianului Nezavisimaya gazeta, citat de RIA Novosti.

Rusia aproape si-a dublat exporturile anuale de echipament militar fata de anul 2000, anumiti experti estimand ca vanzarile din 2007 ar putea depasi cu mult obiectivele stabilite.

Mikhail Petukhov, directorul adjunct al Serviciului Federal pentru Cooperarea Tehnica si Militara, a declarat la data de 11 noiembrie la Salonul Aeronautic din Dubai, ca exporturile, inclusiv comertul cu piese de schimb, s-ar putea ridica la aproximativ sapte miliarde dolari.

"Portofoliul existent de comenzi, precum si tendintele de crestere, ne ofera posibilitatea sa speram la o cifra a exporturilor de circa sapte miliarde dolari in 2007", a declarat Petukhov.

Rusia exporta echipament militar catre aproximativ 80 de state, printre principalii clienti ai Rosoboronexport numarandu-se China, India, Algeria, Venezuela, Iran, Malaezia si Serbia, conform RIA Novosti.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.