Profit si dezvoltare la Winmarkt, fabrica de mall-uri

Vineri, 25 August 2006, ora 04:02
1307 citiri

Reteaua de centre comerciale Winmarkt a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 22,33 milioane de lei si un profit brut de 15,02 milioane de lei, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.In octombrie, compania va inaugura la Ploiesti un nou magazin, Grand Center. Noul mall, care va avea o suprafata de circa 50.000 de metri patrati se va ridica in urma unei investitii de 8,5 milioane de euro. Centrul comercial va fi alcatuit din doua cladiri unite printr-un corp de legatura, la nivelul etajului unu si va beneficia de o parcare de peste 400 de locuri, intr-o parcare cu noua niveluri.

De asemenea, in luna noiembrie, compania va inaugura Central Shopping Center, in Vaslui.s Complexul va avea o suprafata inchiriabila de 4.700 de metri patrati, pe o structura pe inaltime de parter, doua etaje si subsol. In 2007, compania va demara lucrarile de modernizare a centrului comercial Carpati din Sinaia. Cu o investitie de trei milioane de euro, complexul va fi inaugurat in cursul aceluiasi an si va cuprinde zone de cumparaturi si de petrecere a timpului liber.

Winmarkt intentioneaza sa-si extinda reteaua pana la 25 de magazine in urmatorii doi ani. Investitiile vor fi orientate catre orasele cu peste 100.000 de locuitori, dar se vor lua in calcul si orasele mai mici, cu potential de crestere si cu o putere de cumparare a locuitorilor acceptabila, au explicat reprezentantii companiei. In prezent, centrele comerciale Winmarkt cuprind magazine de imbracaminte si incaltaminte, unitati bancare, restaurante, farmacii, magazine de electronice, electrocasnice si IT&C, librarii, magazine de mobila, precum si magazine de accesorii si bijuterii.

Winmarkt are in prezent o retea de 18 centre comerciale in Cluj, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Galati, Braila, Buzau, Piatra Neamt, Tulcea, Slatina, Bistrita, Turda, Alexandria, Vaslui, Sinaia si Pitesti. Reteaua de centre comerciale Winmarkt este parte integranta a grupului de fonduri de investitii "New Century Holdings" (NCH), unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Europa de Est. Investitiile realizate de NCH in Europa Centrala si de Est se ridica la aproape trei miliarde de dolari, din care peste 300 milioane au fost investiti in Romania, sustin reprezentantii companiei.

Agentia NewsIn