Pretul petrolului scade sub nivelul de 70 de dolari pe baril

Luni, 22 Iunie 2009, ora 10:09
1426 citiri
Pretul petrolului scade sub nivelul de 70 de dolari pe baril

Pretul petrolului a scazut luni sub nivelul de 70 de dolari pe baril la bursele electronice din Asia, din cauza investitorilor care si-au marcat profitul in cursul saptamanii trecute, afirma traderii, citati de AFP, potrivit NewsIn.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 39 centi, la 69,16 dolari pe baril, expirarea contractelor pentru iulie venind in cursul zilei de luni.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a scazut cu 24 centi, la 68,95 dolari pe baril.

"Corectia pretului petrolului ar fi trebuit sa aiba loc cu mai mult timp in urma, iar stabilizarea cursului dolarului va continua sa puna presiune asupra petrolului", aafirmat Victor Shum, analist al companiei Purvin and Getz din Singapore.

Pretul petrolului scade dupa ce a atins un nivel de 72 dolari pe baril in cursul saptamanii trecute, pe fondul temerilor legate de o crestere rapida a pretului la petrol datorita revenirii economice mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#pret, #petrol, #baril, #titei, #capital , #Stiri Bursa