Pretul petrolului scade sub 46 de dolari/baril

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 11:11
1209 citiri

 

Petrolul s-a ieftinit azi dupa trei sedinte la rand de scumpiri, investitorii fiind afectati de vestile despre adancirea crizei economice si aprecierea dolarului, in ciuda faptului ca OPEC a pus in aplicare deciziile anterioare de reducere a productiei, scrie Reuters.

 

Petrolul “light sweet” cu livrare in martie s-a ieftinit cu 82 de centi, la 45,65 dolari/baril. Vineri, petrolul se scumpise cu 2,80, la 46,47 dolari/baril.

Pretul petrolului Brent din Marea Nordului a scazut cu 73 de centi, la 47,64 dolari/baril, dupa ce coborase anterior cu mai mult de un dolar.

”Exista marcari de profit dupa castigurile puternice de vineri. Totusi, perspectivele privind piata petrolului sunt sumbre si ieftinirea de astazi s-ar putea datora faptului ca jucatorii nu mai investesc in petrol ci in aur, pentru mai multa siguranta”, a spus Tetsu Emori, manager in cadrul Astmax Co.

Principalul motiv al scumpirii petrolului, de vineri, este faptul ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol a inceput sa puna in aplicare decizia de a reduce productia cu 2,2 milioane barili/zi. Firma de consultanta Petrologistics estimeaza ca productia OPEC va scadea cu 1,55 milioane barili/zi in ianuarie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centi, #dolari, #ieftinit, #light, #livrare, #martie, #petrolul, #sweet , #Stiri Bursa