Pretul petrolului a scazut sub 68 de dolari/baril

Luni, 08 Iunie 2009, ora 11:15
973 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 68 de dolari/baril

Petrolul s-a ieftinit luni, la bursele electronice asiatice, din cauza marcarilor de profit, dupa ce depasise vineri nivelul de 70 de dolari/baril, pe piata de la New York, scrie AFP, transmite NewsIn.

In schimburile matinale, barilul 'light sweet' cu livrare in iulie s-a ieftinit cu 47 de centi, la 67,97 dolari. De asemenea, pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 45 de centi, la 67,89 dolari/baril.

Pretul petrolului a depasit vineri nivelul de 70 dolari/baril, pentru prima oara din luna noiembrie, dupa ce statisticile au aratat ca numarul disponibilizarilor din Statele Unite a fost sub estimari in luna mai, fapt ce indica o posibila atenuare a recesiunii.

Acest indicator a sustinut piata petroliera, determinand scumpirea petrolului la 70,32 dolari/baril pe piata de la New York, cel mai inalt nivel atins din 4 noiembrie. La Londra, pretul petrolului Brent a crescut la 69,91 dolari/baril.

In ultimele sedinte, investitorii au mizat pe faptul ca o revenire a economiei va sustine cererea de petrol, ceea ce va duce la diminuarea surplusului din piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#pret, #petrol, #baril, #dolari , #Stiri Bursa