Pretul petrolului a scazut sub 52 dolari/baril in schimburile matinale

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 10:50
977 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 52 dolari/baril in schimburile matinale

Pretul petrolului a scazut vineri sub 52 dolari/baril, dupa ce s-a apreciat cu pana la 9% in cursul sedintei, in contextul in care investitorii au estimat in continuare o scadere a cererii de energie pe termen scurt, ceea ce i-a determinat sa-si marcheze profiturile, relateaza Reuters.

Pretul petrolului a inregistrat in sedinta de joi cea mai mare crestere procentuala din ultimele trei saptamani, dupa ce liderii statelor G20 au incheiat un acord de mii de miliarde dolari, pentru combaterea celei mai adanci crize economice de la marea depresiune, dand sperante ca masurile ar putea redresa cresterea mondiala.

Pretul petrolului 'light sweet' cu livrare in mai a scazut cu 82 centi, la 51,82 dolari/baril, pierzand o parte din castigurile de 4,25 dolari din sedinta anterioara.

Pretul petrolului Brent a scazut cu 75 centi, la 52 dolari/baril.

"Traderii ar putea dori sa-si marcheze profiturile inainte de publicarea raportului privind somajul din Statele Unite, ce ar putea afecta increderea din piete", a spus Toby Hassall, sef de cercetare in cadrul Commodities Warrants Australia.

Piata va monitoriza cu atentie datele economice, inclusiv statisticile somajului din Statele Unite, din luna martie, pentru a observa evolutia celei mai mari economii din lume. 

#petrol, # somaj, # piata , #Stiri Bursa