Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia, la 66,50 dolari pe baril

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 10:35
1302 citiri
Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia, la 66,50 dolari pe baril

Pretul petrolului a scazut vineri in schimburile electronice din Asia, in contextul in care investitorii au cautat sa-si marcheze profiturile, dupa cresterile inregistrate in timpul sedintei anterioare, sustin brokerii, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Astfel, titeiul 'light sweet crude', cu livrare in septembrie, s-a ieftinit cu 66 centi, la 66,50 dolari/baril, in timp ce petrolul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit cu 45 centi, la 68,80 dolari/baril.

"In mare parte, evolutia negativa a petrolului este influentata de factori tehnici rezultati in urma scumpirii petrolului pana la cel mai mare nivel din ultimele trei saptamani", a declarat Ben Westmore, economist specializat in minerale si energie, din cadrul bancii centrale australiene.

Pretul petrolului a urcat joi, pe fondul ultimelor cresteri ale indicilor bursei de pe Wall Street, in timp ce unele date oficiale au aratat o crestere in iunie a vanzarilor de case pe piata americana, pentru a treia luna consecutiv.

Astfel, jucatorii de pe piata primesc alte semne ca economia Statelor Unite, primul consumator mondial de energie, incepe sa-si revina.

Revenirea pietei imobiliare in Statele Unite este privita drept momentul principal al revenirii cresterii economiei americane, urmand sa sustina cererea de petrol. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#petrol, # burse, # profitturi, # investitori , #Stiri Bursa