Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia - 18 Mai 2009

Luni, 18 Mai 2009, ora 09:57
1173 citiri
Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia - 18 Mai 2009

Pretul petrolului a scazut luni in schimburile electronice din Asia, moralul investitorilor fiind afectat de datele negative ce au aratat adancirea recesiunii din Europa, relateaza AFP, potrivit Mediafax

In schimburile matinale, titeiul 'light sweet crude' cu livrare in iunie s-a ieftinit cu 15 centi, la 56,19 dolari/baril. Petrolul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit la randul sau cu 7 centi, la 55,91 dolari/baril.

Statisticile pesimiste privind situatia economica a Europei au fost unul dintre factorii de influenta ai evolutiei petrolului, cauzand o scadere a cererii si temperand asteptarile unei reveniri a consumului pe piata de profil.

Per total, produsul intern brut (PIB) al Uniunii Europene (UE) a scazut fara precedent, cu 2,5% in primul trimestru.

Statele europene au intrat la inceputul anului intr-o recesiune mai severa decat cea care a cuprins Statele Unite, ceea ce a dus la aparitia unor tenssiuni sociale, in contextul in care companiile concediaza din ce in ce mai multi angajati.

Banca Mondiala a estimat ca economia zonei euro va scadea cu 2,7% in 2009, urmand sa creasca cu 0,9% in anul urmator. Noile estimari arata, de asemenea, o scadere a economiei globale cu 1,7% in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#petrol, #titei, #recesiune, #piata , #Stiri Bursa