Pretul petrolului a depasit 72 dolari/baril

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 10:03
1437 citiri
Pretul petrolului a depasit 72 dolari/baril

Pretul petrolului a scazut vineri la bursele electronice din Asia, mentinandu-se insa la un nivel de peste 72 dolari pe baril, dupa atingerea unui maxim al ultimelor opt luni la New York, pe fondul sperantelor legate de o revenire a economiei mondiale, relateaza Reuters, informeaza NewsIn.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 21 centi, la 72,47 dolari pe baril. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 44 centi, la 71,35 dolari pe baril.

Pretul petrolului a atins joi la New York un nivel maxim al ultimelor opt luni, sustinut de reviziurea in urcare a estimarilor de consum ale Agentiei Internatioanale a Energiei (AIE), care a devenit mult mai optimista cu privire la echilibrarea raportului cerere-oferta.

Scaderea considerabila a stocurilor americane de petrol, anuntata miercuri de Departamentul american al energiei, a stimulat piata.

Rezervele americane de petrol au scazut in cursul saptamanii trecute cu 4,4 milioane barili, cu mult peste asteptari.

Analistii chestionati de agentia Dow Jones Newswires mizau pe o scadere de 700.000 de barili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#pret, #petrol, #baril, #titei, #capital , #Stiri Bursa