Pretul petrolului a depasit 66 dolari pe baril

Joi, 04 Iunie 2009, ora 10:27
1278 citiri
Pretul petrolului a depasit 66 dolari pe baril

Pretul petrolului a crescut joi, la peste 66 dolari pe baril, dupa atingerea unui nivel maxim al ultimelor sapte luni, ca reactie la anuntul de crestere a rezervelor americane de petrol, conform analistilor, citati de AFP, relateaza NewsIn.

Barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a scumpit cu 10 centi, la 66, 22 dolari pe baril, in timp ce pretul petrolului Brent, din marea Nordului, cu livrare in iulie, a crescut cu 16 centi, la 66,04 dolari.

Conform analistilor, pretul petrolului va continua sa creasca pe fondul optimismului investitorilor, privind revenirea economiei mondiale.

"Cred ca tendintele generalizate de crestere se mentin", a estimat Jonathan Kornafel, directorul diviziei Asia al companiei Hudson Capital Energy, din Singapore.

Departamentul american al energiei a anuntat miercuri ca rezervele de petrol ale SUA au crescut cu 2,9 milioane barili in cursul saptamanii trecute, atingand nivelul de 366 milioane barili.

Pretul petrolului a atins in cursul saptamanii curente cel mai ridicat nivel al ultimelor sapte luni, in contextul slabiciunii dolarului american.

#petrol, #baril, #rezerve, #americane, #titei , #Stiri Bursa