Pretul petrolului a depasit 53 de dolari/baril

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 13:41
938 citiri

Pretul petrolului a revenit vineri peste nivelul de 53 dolari/baril, dupa ce s-a scumpit cu aproape 9% in sedinta precedenta, in contextul in care pietele mondiale au continuat sa perceapa efectele summitului G20 ca pozitive pentru revenirea economiei mondiale, relateaza Reuters.

Pretul petrolului a inregistrat in sedinta de joi cea mai mare crestere procentuala din ultimele trei saptamani, dupa ce liderii statelor G20 au incheiat un acord de mii de miliarde dolari, pentru combaterea celei mai adanci crize economice de la marea depresiune, dand sperante ca masurile ar putea redresa cresterea mondiala.

Pretul petrolului 'light sweet' cu livrare in mai a crescut cu 60 centi, la 53,24 dolari/baril, in timp ce pretul petrolului Brent a avansat cu 68 centi, la 53.43 dolari/baril.

"Petrolul s-a mentinut suficient de bine la acest nivel, de la inceputul anului, si nu exista semnale legate de o crestere semnificativa", a declarat Tony Machacek, analist in cadrul Bache Financial.

Piata va monitoriza vineri cu atentie datele economice, inclusiv statisticile somajului din Statele Unite, din luna martie, pentru a observa evolutia celei mai mari economii din lume.

#petrol, #benzina, #titei, #baril, #dolari , #Stiri Bursa