Pretul aurului isi continua trendul ascendent

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 12:55
1156 citiri
Pretul aurului isi continua trendul ascendent

Pretul aurului, care a atins un nivel record in sedinta anterioara, a recuperat pierderile inregistrate in prima parte a sedintei de joi, pe fondul speculatiilor ca cererea va ramane puternica, in contextul deprecierii dolarului si accelerarii inflatiei, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Investitiile in fonduri sustinute de aur au crescut cu 68% in perioada ianuarie-septembrie, in contextul in care criza a afectat economia mondiala si deprecierea dolarului a dus la temeri legate de inflatie, a anuntat Consiliul Mondial al Aurului. Costul de trai din Statele Unite a crescut peste asteptari in octombrie, in contextul in care pretul petrolului a crescut cu 9,1%.

"Exista destui dolari ieftini in piata", a declarat Bob Takai, manager in cadrul Sumitomo Corp. Cu toata aceasta "lichiditate excedentara" in pietele monetare, aurul este ales de investitori ca tinta de investitii.

Pretul aurului cu livrare imediata a revenit la 1.144,39 dolari/uncie, dupa ce a scazut anterior cu 0,5%, la 1.140,10 dolari/uncie. Pretul aurului cu livare in decembrie a crescut cu 0,3% pe piata americana, la 1.144,40 dolari/uncie.

"Tendinta aurului pe termen lung este de scumpire", a declarat Takai.

"Sunt putin ingrijorat de ritmul de crestere a preturilor din ultimele doua, trei luni, deci consider ca pretul aurului va inregistra o scadere brusca in viitorul apropiat".

Pretul aurului a crescut miercuri la un record de 1.152,85 dolari/uncie, ducand castigurile din ultimele patru zile la 3,8%.

#aur, #pret, #record , #Stiri Bursa

Curs valutar

1 EUR = 4.9755 RON

0.0011

1 USD = 4.5603 RON

0.0102
  1. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  2. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Criză în educație: Scădere uriașă a numărului de profesori din sistemul românesc de învățământ
  5. Sindicatele cer mai puține taxe pe muncă. „Impozitele mici sunt o iluzie”. Statul ia de peste cinci ori mai mult de la angajați decât din taxarea profitului companiilor
  6. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?