Presedintele BVB: Romania are nevoie de orice fel de finantare

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 15:50
1398 citiri
Presedintele BVB: Romania are nevoie de orice fel de finantare

Nevoile de finantare ale Romaniei sunt atat de mari incat trebuie utilizata orice sursa alternativa pentru atragerea banilor, precum piata de capital sau fondurile de pensii, a declarat miercuri Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti si economist-sef al BCR.

"Romania are atat de mult nevoie de finantare, incat nu mai conteaza sursele, orice sursa alternativa trebuie utilizata si sustinuta de statul roman", a afirmat Anghel.

El a aratat ca necesitatea surselor de finantare creste, in conditiile in care pe termen lung deficitul bugetar este redus, investitiile straine directe vin tot mai putin in Romania, iar remiterile de bani de la romanii din strainatate nu vor mai fi la fel de mari.

In acest context, Anghel a mentionat ca printre sursele alternative de finantare pe care Romania ar trebui sa le utilizeze se numara piata de capital, fondurile de pensii, dar si dezvoltarea de proiecte in infrastructura, energie sau agricultura.

"Piata de capital se poate dezvolta consistent, in conditiile in care poti sa aduci companii relevante, iar statul trebuie sa fie cel care sparge gheata. O companie gen Romgaz ar modifica substantial piata de capital", a afirmat Anghel.

El a spus ca asteapta tot mai multi antreprenori sa intre pe platforma BVB, unde beneficiaza de costuri scazute si vizibilitate foarte mare totodata, acestia putand in doi-trei ani sa atraga fonduri de pe piata de capital.

#finantare Romania, #Lucian Anghel BVB finantare Romania , #Stiri Bursa