Petrolul costa mai putin de 71 dolari/baril

Luni, 10 August 2009, ora 09:41
1314 citiri
Petrolul costa mai putin de 71 dolari/baril

Petrolul s-a ieftinit in schimburile matinale de luni, de pe pietele asiatice, afectat de o apreciere a dolarului, dupa publicarea datelor pozitive privind piata americana a muncii, scrie AFP, citat de NewsIn.

Barilul de petrol "alight sweet", cu livrare in octombrie, s-a ieftinit cu 39 de centi, la 70,54 dolari. Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 29 de centi, la 73,30 dolari/baril.

Ieftinirea petrolului are loc in contextul in care ritmul disponibilizarilor din Statele Unite a incetinit luna trecuta peste asteptari, iar rata somajului a scazut pentru prima oara din aprilie 2008, cel mai clar semnal ca cea mai grava criza financiara de la cel de-al doilea Razboi Mondial incepe sa se tempereze.

Numarul locurilor de munca
a scazut in iulie cu 247.000, dupa un declin de 443.000 in luna precedenta, a anuntat vineri Departamentul Muncii. Rata somajului a scazut la 9,4%, de la 9,5%.

Companiile continua sa reduca nivelul costurilor, semnaland ca reluarea angajarilor va avea nevoie de timp, chiar daca stimulii introdusi de administratia Obama incep sa-si faca efectul.

Rata somajului, care este estimata sa depaseasca 10% in prima parte a lui 2010, inghetarea salariilor si ieftinirea locuintelor ar putea face ca declinul cheltuielilor de consum sa afecteze revenirea economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret, #petrol, #baril, #dolari , #Stiri Bursa