Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parfumurile frantuzesti cuceresc piata romaneasca

Parfumurile frantuzesti cuceresc piata romaneasca
Parfumeria cosmetica frantuzeasca a avut, in 2006, al 40-lea an consecutiv de crestere si o explozie a exporturilor in Europa de Est, Rusia, China si in Romania, unde exporturile au crescut cu 29,5%, arata datele Federatiei industriilor de parfumerie, citate de AFP.

"2006 a fost un an bun pentru sectorul nostru", a spus, la o conferinta de presa, presedintele federatiei, Alain Grange Cabane, citat de AFP. Cabane a spus ca sectorul parfumeriei cosmetice frantuzesti se dezvolta sanatos. Cifra de afaceri, calculata la pretul de productie, fara taxe a fost de 15,229 miliarde de euro, in crestere cu 5,7% fata de 2005, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani.

Vanzarile de parfumuri din piata franceza au crescut cu 3,5% in 2006 si s-au cifrat la suma de 6,543 miliarde de euro. Exporturile de parfumuri facute de Franta in 202 tari au crescut cu 7,4% fata de 2005, la valoarea de 8,686 miliarde euro.

"Parfumeria cosmetica este al patrulea sector economic din punctul de vedere al exporturilor nete (cu exceptia armamentului), dupa aeronautica, productie automobilistica si bauturi alcoolice", a spus presedintele federatiei, preluat de AFP.

Din exporturile facute in 2006, un numar de 66,6% au fost facute in Europa. Exporturile de parfumuri frantuzesti au crescut cu 5,4% in toate tarile memebre ale Uniunii Europene si au urcat mai mult in noile state membre. Exporturile de parfumuri frantuzesti au urcat cu 41% in Republica Ceha, cu 23%, in Polonia si cu 21% in Slovenia. In Romania, exporturile de parfumuri frantuzesti au crescut cu 29,5%, in 2006.

Asia a fost a doua destinatie importanta pentru exporturile de parfumuri (10,5% din total). Dupa o usoara descrestere in 2005, exporturile de parfumuri frantuzesti au crescut cu 5,4%, in Asia. Cele mai bune rezultate pentru exporturile de parfum frantuzesc din piata asiatica au fost inregistrate in China, unde a existat o crestere cu 39,5%. In India, exporturile de parfumuri frantuzesti au urcat cu 11,3%, iar in Singapore cu 7,7%.

Federatia franceza a spus ca a avut rezultate "dezamagitoare" insa in Taiwan, unde cresterea a fost de doar 1% si mai ales in Japonia (0,1%).

America de Nord este a treia piata de desfacere pentru parfumurile frantuzesti, in crestere cu 6,8% fata de 2005. Din totalul exporturilor de parfumuri frantuzesti, 9,5% au fost facute in America de Nord, iar din acestea 7,8%, in Statele Unite ale Americii.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 927 ori