Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ordonanta de urgenta care da lovitura de gratie pietei de capital

Ordonanta de urgenta care da lovitura de gratie pietei de capital
In decembrie, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta nr. 90/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, cu intentia declarata de a armoniza legislatia pietei cu o serie de reglementari la nivel european.

Dar, pe langa transpunerea celor patru directive nominalizate in text, ordonanta reuseste si o performanta nedorita: o veritabila intoarcere in timp in ceea ce priveste drepturile actionarilor societatilor tranzactionate pe pietele reglementate.

Prin modificarile aduse unui singur articol, si anume articolul 240 care reglementeaza majorarea capitalului social, se inlatura aproape orice forma de protectie a actionarilor minoritari in fata utilizarii majorarii de capital ca metoda de diluare nejustificata a detinerilor acestora.

In aparenta, modificarile aduse articolului 240 sunt justificate pentru ca nu fac decat sa inlature conditiile de cvorum aberante impuse de acest articol pana la aparitia ordonanta de urgenta nr. ...citeste mai departe despre "Ordonanta de urgenta care da lovitura de gratie pietei de capital" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1311 ori