Orasenii nu s-au lasat impresionati de gripa aviara

Vineri, 16 Decembrie 2005, ora 17:28
1034 citiri

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Consulting referitor la influenta gripei aviare in consumul de carne de pui, consumul de carne de pui in mediul urban nu a fost influentat de aparitia gripei aviare in Romania.

53 la suta dintre repondentii din mediul urban nu au fost deloc influentati in cumpararea si consumul de carne de pui, iar 30,5 la suta nu si-au diminuat consumul de carne de pui dar au devenit mai atenti la alegerea producatorului a carui carne o cumpara.

Studiul releva ca numai patru la suta dintre repondentii intervievati au renuntat la consumul de carne de pui dupa aparitia gripei aviare in Romania. Potrivit studiului, consumatorii sunt mai atenti si exigenti in procesul de achizitie, fiind interesati de originea carnii, de informatiile de pe eticheta si ambalaj precum si de zona de provenienta a producatorului.

Studiul Daedalus arata ca pentru cei pentru care conteaza regiunea de provenienta a producatorului in alegerea produsului, Ardealul este preferat de peste jumatate dintre acestia (55 la suta). Circa 76 la suta dintre consumatori au declarat ca au mai multa incredere in producatorii din Ardeal si Banat, astfel ca puii din Transilvania conduc in topul preferintelor cumparatorilor romani.

Studiul a fost realizat Daedalus Consulting la o luna si jumatate dupa aparitia gripei aviare in Romania si s-a desfasurat pe un esantion de 1.081 de respondenti cu varsta peste 21 ani, locuitori ai mediului urban.

Bloombiz.ro