Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MKB Romexterra Fond de Pensii ramane fara autorizatie

MKB Romexterra Fond de Pensii ramane fara autorizatie
Arbitrul pensiilor private a retras autorizatia de administrare a societatii MKB Romexterra Fond de Pensii si a dispus radierea din Registrul CSSPP a acestei societati, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).Comisia pensiilor private a mai retras autorizatia fondului de pensii Fiducia, administrat de MKB Romexterra, informeaza Newsin.


Decizia de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra a fost luata in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, se arata in comunicat.La finalul campaniei initiale de aderare in sistemul pensiilor private obligatorii (pilonu II), fondul de pensii administrat privat Fiducia avea 1.884 participanti din care 150 proveniti din repartizarea aleatorie.Potrivit CSSPP, toti cei 1884 participanti au fost informati in legatura cu hotararea MKB Romexterra Fond de Pensii de a renunta la activitatea de administrare a fondului de Fiducia si au fost repartizati, in mod egal, catre celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata.Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii, se mai spune in comunicat.La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, MKB Romexterra nu avea active in administrare.Pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de pe pilonul II au solicitat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R. Participantii fondurilor administrate de catre cele patru societati, in numar de 4.854, reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 aderenti la sistemul pensiilor private obligatorii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1133 ori