Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Kaufland deschide noi hipermarketuri la Turda si la Targu Jiu

Kaufland deschide noi hipermarketuri la Turda si la Targu Jiu

Compania Kaufland Romania deschide cel de-al nouasprezecelea hipermarket la Turda, pe 15 februarie, investitia pentru noul magazin ridicandu-se la 7,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al firmei. De asemenea, pe 21 februarie, la Targul Jiu, se va deschide un magazin Kaufland, cu o suprafata de 4.000 metri patrati. Investitia se va ridica la 7 milioane de euro, a declarat pentru Rompres directorul general al companiei Gunter Grieb.

Magazinul de la Turda are o suprafata de 5.350 de metri patrati si este amplasat pe un teren de aproximativ 22.100 de metri patrati. Noul amplasament are o parcare de 355 locuri.Compania va investi peste 100 de milioane de euro in deschiderea a 14 magazine in tara si a doua in Bucuresti, in anul 2007, potrivit estimarilor directorului general al companiei, Gunter Grieb. 'Pentru alte doua magazine din capitala, vom investi intre 20 si 25 milioane de euro', a afirmat Grieb.Potrivit acestuia, noile magazine vor avea o suprafata cuprinsa intre 3.000 si 5.000 de metri patrati, iar cea mai mare parte a lor vor fi deschise in prima jumatate a anului.

Conform comunicatului remis Rompres, investitia totala a grupului Kaufland in Romania a ajuns la aproximativ 270 de milioane de euro de la infiintare. Totodata, Kaufland va deschide un nou sediu administrativ, in zona Barbu Vacarescu. Investitia in noul punct de lucru s-a ridicat la 10 milioane de euro, iar sediul se va deschide in patru luni.

Kaufland a intrat pe piata romaneasca in octombrie 2005. In prezent, functioneaza magazine Kaufland la Ramnicu Valcea, la Ploiesti, la Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Targoviste, Bistrita, Pitesti, Piatra Neamt.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de Euro. Grupul este reprezentat de peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania.

In luna martie a anului trecut a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2150 ori