Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Kaufland a investit 7 milioane de euro la Iasi

Kaufland a investit 7 milioane de euro la Iasi

Kaufland, reteaua germana de magazine de tip discount, a investit 7 milioane de euro in cel de-al 22-lea hipermarket al sau din Romania, care va fi inaugurat joi la Iasi, informeaza un comunicat al companiei.

Magazinul este construit pe un teren de aproximativ 22.399 metri patrati si se intinde pe o suprafata de 6.436 de metri patrati. In plus, dispune de o parcare pentru clienti cu o capacitate de 327 locuri.

Intrarea Kaufland pe piata romaneasca a avut loc pe 13 octombrie, prin deschiderea primului hipermarket in Bucuresti, in zona Bucur Obor. Pana in prezent, investitia totala a grupului german in tara noastra a ajuns la aproximativ 294 de milioane de Euro. Kaufland Romania a creat pana in momentul actual aproximativ 4.600 de noi locuri de munca, la sediul central, si in magazinele din Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare. Anul trecut, compania a demarat un proiect in Romania, in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care presupune investitii de 300 milioane euro pe termen lung.

Pe langa produse alimentare, Hipermarketul Kaufland ofera produsele din domeniile menaj, sticlarie, textile, electrice, papetarie, jucarii, articole de sezon, la care se adauga oferte speciale saptamanale. Oferta cuprinde de la marca proprie K-Classic, pana la produse oferite de producatorii regionali si produse de marca.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, cu peste 166.000 de angajati in intreaga Europa, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de Euro. Concernul Kaufland este reprezentat de peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a anului trecut a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 893 ori