Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitor la bursa: Cum iti construiesti un portofoliu de investitii

Investitor la bursa: Cum iti construiesti un portofoliu de investitii
Dupa ce au stabilit bugetul si au ales brokerul cu care vor sa colaboreze, urmatorul pas pentru cei care vor sa investeasca la bursa este sa decida modul in care isi plaseaza banii.

"Fiecare dintre noi are un profil investitional diferit, capacitatea de a ne expune la risc fiind influentata de varsta, de importanta economiilor in bugetul anual, nivelul averii nete raportat la cheltuieli, obiectivele importante in viata si orizontul de timp pentru care ne construim portofoliul", a explicat Georgiana Androne, analist al casei de brokeraj Tradeville.

La acest calcul se adauga factorul psihologic si relatia cu riscul in general, insa fiecare dintre noi trebuie sa puna in balanta capacitatea de a-si asuma un risc cu emotiile legate de o investitie.

Impreuna, cele doua elemente determina decizia noastra de alocare, adica felul in care ne impartim banii intre mai multe clase de active, de la depozite bancare pana la actiuni sau instrumente derivate, iar de aceasta decizie aparent ...citeste mai departe despre "Investitor la bursa: Cum iti construiesti un portofoliu de investitii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1427 ori