Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iesirile de capital strain au devansat intrarile si in luna august

Iesirile de capital strain au devansat intrarile si in luna august
Plasamentele nerezidentilor pe piata de capital au fost mai reduse, in luna august, decat sumele rezultate din lichidarea pozitiilor, pentru a doua luna consecutiv, pe ansamblul primelor opt luni intrarile nete totalizand 12,1 milioane de lei.De la inceputul acestui an, plasamentele nerezidentilor au devansat iesirile in patru luni, in timp ce in martie, aprilie, iulie si august a fost inregistrat un deficit.
Strainii au adus pe piata, luna trecuta, 96,89 milioane de lei, si au retras 122,2 milioane de lei. Vanzarile nerezidentilor au depasit cumpararile cu 18,9 milioane de lei.

In perioada ianuarie - august, nivelul intrarilor nete a fost de 12,1 milioane de lei, rezultat din plasarea a 1,51 miliarde de lei si retragerea a 1,5 miliarde de lei.

Nerezidentii au realizat in primele opt luni achizitii de 2,05 miliarde de lei, vanzarile cifrandu-se la 1,71 miliarde de lei.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 719 ori