Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul lanseaza Ancheta Structurala in Agricultura

Guvernul lanseaza Ancheta Structurala in Agricultura
In sedinta de guvern de astazi, ministrii au decis ca, incepand cu ianuarie 2006, pe intreg teritoriul Romaniei, va fi lansata Ancheta Structurala in Agricultura. Scopul acestei cercetari este de a asigura date statistice in concordanta cu acquis-ul statistic comunitar, pentru fundamentarea politicilor nationale in domeniul agricol si aderarea la Uniunea Europeana, referitoare la utilizarea terenurilor si a mijloacelor de productie agricola, precum si la efectivele de animale. Realizarea Anchetei Structurale in Agricultura reprezinta indeplinirea unui angajament asumat de Romania in negocierile de aderare la UE. Ancheta Structurala in Agricultura vizeaza obtinerea informatiilor privind exploatatia agricola: statutul juridic, modul de detinere si utilizare a terenurilor pe forme de administrare, suprafete cultivate, plantatii vitipomicole, ingrasaminte si irigatii, efective de animale, masini si echipamente agricole, constructii agricole, personalul care lucreaza in agricultura si munca prestata de acesta, activitatile desfasurate in unitatile cercetate, agricultura ecologica, dezvoltarea rurala.
Datele din Ancheta Structurala in Agricultura sunt utilizate pentru fundamentarea masurilor pentru elaborarea Programului SAPARD, pentru Planul National de Dezvoltare si pentru alte programe care vizeaza dezvoltarea rurala.
Potrivit normelor europene si experientei statelor membre, Ancheta Structurala in Agricultura se realizeaza pe un esantion reprezentativ de 10% din numarul exploatatiilor agricole individuale si cu personalitate juridica, inregistrate la Recensamantul General Agricol efectuat in 2002.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 878 ori