Grecia si Romania in topul vanzarilor Praktiker

Vineri, 06 Aprilie 2007, ora 01:40
1113 citiri

Romania a fost pe locul doi dupa Grecia, din punct de vedere al vanzarilor inregistrate anul trecut de grupul nemtesc Praktiker in tarile din zona Balcanica, potrivit rapoartelor anuale afisate de companie.

Grupul nemtesc Praktiker a avut anul trecut in Romania, vanzari in valoare de153,6 milioane euro, in crestere cu 56,4% fata de anul 2005. Acest volum al vanzarilor a clasat Romania pe locul doi, dupa Grecia, in randul tarilor balcanice in care Praktiker este prezent. In Grecia, nemtii de la Praktiker, au vandut in 2006, produse in valoare de 259,3 milioane euro, mai mult cu 8,5% fata de perioada comparabila a anului anterior.

Pe locul trei s-a clasat Turcia unde volumul vanzarilor Praktiker a fost de 86,2 milioane euro, in scadere cu 4,6% fata de anul 2005, urmata de Bulgaria cu vanzari de 40,9 milioane euro. Praktiker are opt magazine in Turcia si sase magazine in Bulgaria. In Europa, Praktiker mai este prezent in Polonia cu 17 magazine, Ungaria cu 15 magazine si in Luxembourg cu trei magazine.

Potrivit rapoartelor financiare Praktiker, Romania este prioritatea numarul unu in procesul de expansiune al grupului nemtesc, deoarece considera ca piata romaneasca va avea o ascensiune rapida, ca urmare a intrarii in Uniunea Europeana. Prakiker a deschis in 2005 opt magazine noi la nivel international dintre care cinci in Romania, unul in Grecia si doua in Bulgaria.

Piata centrelor comerciale de bricolaj din Romania este dominata de compania germana Praktiker cu o retea de 16 magazine. Reteaua cuprinde in prezent trei centre comerciale in Bucuresti si cate un magazin in orasele Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila si Baia Mare. Concurentul direct al grupului Praktiker este Bricostore Romania, filiala romaneasca a retailerului francez de bricolaj Bricostore care si-a propus pentru anul acesta extinderea retelei cu minimum trei magazine.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)